GÜNLÜK KRİPTO PARA HABERLERİ

  • ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), bir hafta içinde incelenmek üzere ikinci bir spot Bitcoin ETF başvurusunun incelenmesini kabul etti. (decrypt)
  • Çeşitli kripto ve DeFi projelerinden 27,5 milyon doların üzerinde token kilidi bu hafta açılacak.

En büyük kilit açılışı ise, 22 milyon dolar değerinde 3,43 milyon tokenla piyasayı domine etmesi beklenen Axie Infinity AXS’dir. (beincrypto)

  • Endonezya, Temmuz 2023’te kendi ulusal kripto para borsasını kurmaya hazırlanıyor. Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Denetleme Kurumu (Bappebti) girişimin öncülüğünü yapıyor. (cryptonewsland)
  • IntoTheBlock’a göre , Litecoin (LTC) arzının %13’ü beş yıldır taşınmadı, bu da uzun vadeli hodling anlamına geliyor.

Peki 5 yıldır hangi kripto paranın ne kadarı hodl ediliyor?

Güncel On-Chain Verileri

Chainalysis verilerine göre:

  • Düne göre borsa cüzdanlarında saklanan Bitcoin miktarı yüzde 5 oranında artış gösterdi. Borsalarda tutulan BTC’deki değişim 5,8 bin BTC ile 30 günlük ortalamanın altında seyretti.
  • Borsa cüzdanlarında saklanan Ethereum miktarında düne oranla yüzde 355 oranında artış gözlendi. Olası düşüş senaryoları ihtimaline karşı yatırımcıların borsa cüzdan hareketliliğinde artış gözlendi.
  • Son gün kişisel cüzdanlardan borsa cüzdanlarına transfer edilen LTC miktarında düne oranla yüzde 245 oranında artış gözlenirken, borsalara Litecoin girişi 607,55 bin LTC ile 180 günlük ortalamanın üzerinde seyretmektedir.

Net Akış Tablosu

Net Akış Tablosu

İtibari ve stabil para birimlerinden kripto paralara para akışlarını incelediğimizde özellikle hangi ülkelerin vatandaşları ne kadarlık miktarlarda işlemlere giriş yapıyor ulaşabiliyoruz. Tabii ki tüm borsalardan alınmış verileri kapsayamadığı için sadece örnek teşkil edebilecek yorumlarda bulunabiliyoruz.

  • TRY, EUR, USD, KRW, JPY ve GBP para birimleri en yüksek net akış miktarlarından en düşük net akış miktarlarına doğru sıralanmaktadır.
  • Son 24 saatlik akışlara göre TRY üzerinden toplamda 13.7 milyon dolarlık USDT, BUSD ve BTC transferi gerçekleştirildi.
  • Son 24 saatlik akışlara göre USD üzerinden toplamda 19 milyon dolarlık transferler gerçekleştirildi.
  • Bitcoin’den itibari para ve stabil coinlere geçişi incelersek toplam 1.8 milyar dolarlık bir akış gözlenmektedir.
  • USDT’den TRY’ye 28.9 milyon dolarlık satış akışı gözlenmektedir.

Toplam Likidasyon Verileri

Likidasyon Haritası (24 Saatlik)
  • Son 24 saat içerisinde 31.590 yatırımcı tasfiye oldu.
  • Toplam tasfiye miktarı ise 100.30 milyon dolara ulaştı.
  • Tekte en büyük Liq olan emir 2.95 milyon dolarlık emir ile Binance — BTCUSDT‘de gerçekleşti.
  • Son 24 saatlik veriler ışığında en büyük tasfiye 31.39 milyon dolar ile BTC’de gerçekleşirken; sırasıyla 19.28 milyon dolar ile ETH 2. sırada, 7.17 milyon dolar ile XRP 3. sırada, 5.11 milyon dolarla SOL 4. sırada, 2.95 milyon dolar ile BCH 5. sırada yer almaktadır.

Bitcoin Dominans Analizi

Bitcoin Dominans Analizi

Yukarıdaki görselde yer alan analizler özellikle kısa vadeli işlemler için geçerlidir. Anlık veriler ışığında yukarıdaki tabloyu sizler de işlemleriniz öncesinde değerlendirebilirsiniz.

Burada ilk önce ‘Bitcoin Dominans’ verisine bakıyoruz ve yönü belirliyoruz. Daha sonrasında Bitcoin fiyatını inceleyip tekrar yönü belirliyoruz. Çıkan sonuca göre altcoinlerde kısa vadeli işlemler açısından fiyat yönü hakkında bilgi alıyoruz.

Bu veriler her daim kesin sonuç vermese de analizleriniz ve işlemleriniz öncesinde değerlendirilebilir.

Tabloyu aktif kullanabilmek için TradingView verilerini inceliyorum. (Saat: 14.30)

  • Bitcoin Dominans %0,10 oranında Düşüş’te
  • Bitcoin Fiyatı %0,45 oranında Yükseliş’te
  • O halde ilerleyen süre içerisinde Altcoinlerde Bitcoin’e nazaran çok daha hızlı yükselişler gözlenebilir.

Uyarı: Bu bültende yer alan her türlü bilgi, veri ile haberin doğruluğunu ve yeterli olduğunu garanti etmemektedir. Eksik bilgi, güncelleme ve herhangi hatalı bilgi de ortaya çıkabilecek zararlardan sorumluluk kabul etmemektedir. Bültendeki bilgiler hiçbir şekil ve surette ön ihtar ve/veya ön ihbara gerek kalmaksızın değiştirebilir ya da yayından kaldırabilir. Kripto para piyasaları hakkında genel bir bilgi vermek amacıyla hazırlanan bu bültendeki veri ve bilgiler hiçbir şekilde bu bültenin herhangi bir taahhüdünü kapsamamakla beraber tüzel/gerçek kişiler tarafından alınacak karar ve riskler bu kişilere ait olacaktır. Bültende yer alan analizlerin hiçbir surette yeterliliği ve doğruluğu garanti edilmemektedir. Oluşabilecek zarardan da sorumlu olmamakla beraber oluşabilecek herhangi bir zarar talep edilemez. Bülten’de yer alan yazılar asla yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Sadece piyasalara ilişkin genel bir bilgi ve yorum içerir. Bültendeki yazıları izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır.