Garanti BBVA’nın kripto cüzdan ve transfer hizmeti olan Garanti BBVA Kripto, kendi içinde bir dizi yeniliğe ev sahipliği yapıyor. Ağustos ayında başlayan bu yenilik serüveninde, şirket içi e-posta ile kendi çalışanlarına özel olarak sunulan uygulama, 5 aylık bir pilot sürecin ardından iOS platformu için resmi olarak kullanıma sunuldu.

Garanti BBVA Kripto uygulaması, App Store üzerinde Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve USD Coin (USDC) gibi varlıkların güvenli bir şekilde saklanmasını sağlayan bir kripto cüzdan ve transfer hizmeti olarak öne çıkıyor. Uygulama, soğuk cüzdan teknolojisiyle kullanıcıların kripto varlıklarını dijital saldırılardan, veri ihlallerinden ve siber risklerden koruma amacı güdüyor.

Garanti BBVA Wallet

Uygulamayı kullanmak isteyenler, basit bir hesap oluşturma işlemi ve ardından KYC doğrulaması ile hesaplarını aktif hale getirebiliyorlar. Garanti BBVA Kripto hesabınızı sadece 1 TL ile aktifleştirebilir ve bu işlemler Garanti Bankası dışındaki birçok banka aracılığıyla 7/24 gerçekleştirilebilir.

iOS platformu için hizmete sunulan Garanti BBVA Kripto uygulamasını şu an için Google Play’de bulmak mümkün değil. Ancak Android kullanıcıları için uygulamanın ne zaman sunulacağı hakkında henüz bir bilgi bulunmamaktadır. Yeni nesil kripto cüzdan deneyimini yaşamak isteyenler, uygulamayı App Store’dan indirebilirler.