Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara’da Blokzincir Zirvesi ve Genç Hackathon’u Düzenliyor. “Milli teknoloji’de Blokzincir yenilikleriyle gençliği güçlendiriyoruz!” sloganı ile Hackathon’a start verilecek.

Ankara, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde 15-17 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan Blokzincir Zirvesi ve Blokzincir Genç Hackathonu’na ev sahipliği yapacak. İlk gün, bir zirve formatında başlayacak etkinlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı Tanıtım Videosu Gösterimi ile renklenecek. Bakan Yardımcısı Sn. Enes EMİNOĞLU ve Bakan Sn. Osman Aşkın BAK’ın konuşmalarının ardından, öğleden sonra oturumlara geçilecek.

İlk oturum, “Blokzincir Teknolojisi ve Gençlerin Blokzincir Ekosistemindeki Yeri”ne odaklanacakken, ikinci oturumda “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Blokzincir Teknolojisinin Uygulama Alanları” ele alınacak. Gün sonunda ise Hackathon’a adını veren etkinlik başlayacak.

16 Aralık Cumartesi günü, 24 saat sürecek olan Hackathon, katılımcılara blokzincir projelerini geliştirme fırsatı sunacak.

17 Aralık Pazar günü, yarışmacı sunumlarının ardından jüri değerlendirmeleri ve ödül töreni ile program sona erecek.

Yarışmanın sonucuna göre kazanan katılımcılara ise ödüller takdim edilecek. Birinciye 5.000$, İkinciye 3.000$ ve üçüncüye de 2.000$’lık ödüllendirme yapılacak. Ödüller ise, belirlenen ödül miktarına eşit değerde Kripto varlık olarak dağıtılacak.

Tüm detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Etkinliğin öne çıkan bir diğer yönü ise Türkiye’de ilk defa bir bakanlık bünyesinde gerçekleşecek olan bir Blockchain konulu Hackathon olması. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bu hafta içinde yaptığı açıklamalar, kripto varlıklara ilişkin yasa çalışmalarının son aşamada olduğunu ve SPK yasasında değişikliklere gidileceğini ortaya koydu. Şimşek, kripto varlıkların tanımını yaparken, kripto varlık hizmet sağlayıcıları ve saklama hizmetlerine yönelik düzenlemelerin de gündemde olduğunu belirtti.

Bu gelişmeler, Türkiye’nin kripto varlıklar konusundaki düzenleyici adımlarını hızlandırdığını ve blokzincir teknolojisine olan desteğini somutlaştırdığını gösteriyor. Blokzincir Zirvesi ve Genç Hackathon, bu alandaki önemli adımlardan biri olarak dikkat çekiyor.