Piyasa Görüşü

Son dönemde kripto para piyasasında, özellikle Bitcoin ve Ethereum gibi önde gelen kripto varlıkların değerindeki geri çekilmeler devamlılığını sürdürüyor. Geçen hafta da belirttiğimiz üzere Ekim ayının ortalarından bu yana yaşanan yükselişin en önemli sebepleri arasında, Spot Bitcoin ETF haberlerinin etkisi olduğundan bahsetmiştik. Hatta, Bitcoin fiyatındaki hızlı artış sonrası piyasada kısa vadeli çekilmelerin yaşanması da kaçınılmaz bir gerçek… diye belirtmiştik.

Biraz piyasadaki güncel hareketliliğe bir de geçmiş dönemler ile karşılaştırmalarına değinelim…

Toplam kripto piyasası değeri, 17 Aralık’ta haftayı kapatırken %3,22 düşüşle 1.551 milyar dolara kadar geriledi.

11 Aralık Pazartesi günü kripto varlıklarda satışlar tepe noktadan itibaren derinleşmişti ve toplam piyasa değeri %5,12 düşüşle 1.521 milyar dolara gerilemişti. Özellikle Bitcoin 2023’ün en yüksek seviyesi olan 44.747 dolara kadar yükseldi. Ardından haftanın en düşük seviye olan 40.211 dolara geriledi.

Yükselişi destekleyen ETF haberlerinde beklenen zaman dilimine yaklaştıkça belirsizliklerin daha da artması yatırımcılarda beklenti sonrası satış baskılarına sebep oldu. Kanun koyucuların artan denetimi, SEC, FED ve BTC Spot ETF piyasasına yönelik ilerleme eksikliği muhtemelen kayıplara katkıda bulundu.

Piyasa da hep bugüne göre incelemelerimizi yaptık fakat geçtiğimiz aylardaki olay örgülerindeki yoğunluk ve fiyat dalgalanmalarına da biraz göz atalım diyorum. 

Özellikle gündemimizi deprem konusu bu denli yoğun bir şekilde etki altına almışken, şu anki yükselişleri birer artçı gibi düşenebilirsiniz. Ve piyasada özellikle geçen haftada bahsettiğimiz gibi HODL düşüncesi arttıkça daha hacimsiz hareketleri de gözlemler olduk. Bu sebeple piyasa da güç boşalmaları ön plana çıkabilir. 

Bu sebeple de özellikle Bitcoin Kasım ayında 38.000$ bandında çok fazla hareketlilik gösterdi. Geçmişteki hareketliliklerinde de bu seviyeler önemli destek ve direnç seviyesi olarak karşımıza çıktı. Bu sebeple de majör destek olarakta öne çıkmaktadır. 

Ekim Ayındaki toparlanma evresine bakacak olursak; işlem hacminde ve ortalama işlem hacminde (OBV) artış gözlendi. Ayrıca, piyasaya gelen talebi gösteren ve işlem faaliyetlerini ölçebilen, aktif adres sayılarında da ciddi artışlar yaşanmıştı. 

Ancak, Kasım ortasından bu yana bu göstergeler yatay hareketlilik gösteriyor. Yıl başından bu yana Bitcoin fiyatı 44,700 dolara ulaştı. 16.550$ seviyesi ile yılın ilk haftalarında en dip seviyelerini gördü ve yüzde 170’e varan bir yükseliş yaşandı. 

Fakat, ağ aktivite seviyeleri Kasım ayıyla benzerlik gösteriyor. Bu durumda kısa vadeli bir düzeltme olasılığının olabileceği yönünde de bilgi sunuyor. Kalıcı bir yükseliş olmadığı sürece, Bitcoin’ın bir nefes almaya ihtiyacı olabilir. Deprem örneğinde verdiğimiz üzere de bu tarz güç boşalmaları da ilerlemeye devam etmesi için önemli hususlardan bir tanesidir. 

Arz ve talep durgunluğu nedeniyle bir düşüş baskısı ortaya çıkarsa, Kasım ayında ağırlıklı gözlenen 38.000$ bandına dikkat etmek gerekir.

Sonuç olarak, kripto varlık piyasasında yaşanan gelişmeler ve makroekonomik göstergeler ve temel analiz faktörleri yatırımcılar için çeşitli fırsatları ve riskleri beraberinde getiriyor. Ancak, her yatırımcının kendi stratejisini oluşturmadan önce piyasa koşullarını dikkatlice değerlendirmesi ve riskleri anlaması önemlidir. Biz de Radyo Kripto olarak sizlere bir bakış açısı kazandırmak için eğitim tadındaki araştırma içeriklerini her hafta sunmaya devam ediyoruz.

⭐ Haftalık Kripto Varlık Takviminden beklenen gelişmeleri inceleyebilirsiniz ⭐

Kripto Varlık Alanında Gelişmeler

  • ABD’nin bu yıl satmayı planladığı Bitcoin’lerin açıklanan verilere göre daha yüzde 20’sinin satıldığı ortaya çıkmaktadır. 

ABD bu yıl yaklaşık ~50K Bitcoin satacaklarını önceden açıklamıştı. Ancak on-chain verilere göre Mart ayında sadece 9,861 BTC ($215 milyon USD) satıldığı gözlenmektedir. 

Özellikle yılın son günlerine geldiğimiz bu dönemde önümüzde 2 farklı senaryo bulunmaktadır. ?

? ABD’de artık birçok yatırımcı gibi HODL ediyor.

? Geriye kalan yılın son 2 haftasında ~41K Bitcoin’i satışa hazırlıyor.

  • BlackRock Wall Street bankalarının yeni fonlar oluşturarak katılımını kolaylaştırmak için spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) uygulamasını revize etti. Fondaki hisseleri yalnızca kripto para yerine nakit olarak da kullanıma sundu. 

Yeni ayni ödeme ‘ön ödeme’ modeli, JPMorgan veya Goldman Sachs gibi bankacılık devlerinin fon için yetkili katılımcılar olarak hareket etmelerine ve Bitcoin veya kripto paraları doğrudan bilançolarında tutmalarını engelleyen kısıtlamaları aşmalarına olanak tanıyacak. (cointelegraph)

  • NFT alım-satım platformu olan “NFT Trader” hack saldırısına uğradı. Saldırıda çok değerli NFT koleksiyonları çalındığı gibi nadir parçalar da hacker’ın eline geçti. 

Çalınan dijital varlıklar arasında Bored Ape ve Mutant Ape Yacht Club, World of Women NFT’leri, VeeFriends gibi önde gelen koleksiyonlar da yer alıyordu. 

Yapılan son açıklamalara göre ise hacker tekrar iletişime geçti ve çaldığı NFT’leri fidye karşılığında iade etmeyi teklif etti. Bored Ape kolesyon başına 3 ETH ve Mutant Ape koleysiyon başına ise 0,6 ETH ödenmesini teklif etti. (beincrypto)

  • Campaign for Accountability (CfA), Amerika Birleşik Devletleri Senatörlerine, Circle’ın işlemleriyle ilgili CfA’nın endişelerine yönelik Circle’ın yanıtındaki eksik ve yanıltıcı bilgileri vurgulayan bir mektup gönderdi. Özellikle Circle’ın USDC stablecoini ve TRON ağı kurucusu Justin Sun ile olan ilişkilerini içeriyordu. 

Mektupta ayrıca, Circle’ın TRON cüzdanlarına bağlı olan Hamas’a ait varlıkların İsrail tarafından el konulması konusunda özellikle Circle’ın rolü neydi? Sorusunu ve Circle’ın Anti-Para Aklama (AML) ve Müşteriyi Tanı (KYC) politikalarına yönelik iddialarını sorgulayan ifadeler yer almaktadır. (cryptopolitan)

  • Solana (SOL), merkeziyetsiz borsa (DEX) hacminde Ethereum (ETH)’yi geride bırakarak DeFi dünyasında Ethereum hakimiyetini sarsmaya başladı. 

DefiLama verileri, Solana’nın son 24 saatlik DEX hacminin 1,536 milyar dolara ulaştığını ve Ethereum’un 1,164 milyar dolarını geride bıraktığını ortaya koyuyor. Bu hareketlilikle beraber DeFi dünyasında da dengelerin değişebileceği yönünde potansiyel bir değişikliğe işaret ediyor. (coinotag)

  • Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, yaklaşan Spot Bitcoin ETF lansmanı konusunda iyimserliğini hala koruyor. 

Fox Business ile yaptığı röportajda Grayscale CEO’su, Bitcoin ETF’lerinin tanıtılmasına ilişkin olumlu bakış açısını yeniden doğruladı ve şunları ekledi: “Bu bir zaman meselesi, değil. olup olmayacağı meselesi.” (coinedition)

  • BlackRock ve SEC, uzun süredir beklenen Spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu’nu (ETF) tartışmak üzere dördüncü toplantısını gerçekleştirdi.

SEC Başkanı Gary Gensler liderliğindeki ekip bu tartışmalara aktif olarak katıldı ve kripto para birimine dayalı yatırım ürünlerine düzenleyici ilginin arttığını gösterdi.

Analistler ise Spot Bitcoin ETF’ye ilişkin kararın 5–10 Ocak tarihleri ​​arasında verilebileceğini ve kamuya açıklanmanın 8 Ocak civarında yapılmasının beklendiğini tahmin ediyor. (coinotag)

Haftalık Investing Ekonomik Takvim

Haftalık Investing Ekonomik Takvim

19.12.2023, Salı

  • EUR, saat 13.00’da Euro Bölgesi – Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) verisi açıklanacak. Beklenti: %2,4
  • USD, saat 16.30’da ABD – İnşaat İzinleri verisi açıklanacak. Beklenti: 1,470M

20.12.2023, Çarşamba

  • GBP, saat 10.00’da Birleşik Krallık – Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) verisi açıklanacak. Beklenti: %4,40
  • USD, saat 18.00’da ABD – Conference Board (CB) Tüketici Güveni verisi açıklanacak. Beklenti: 103,80
  • USD, saat 18.00’da ABD – Mevcut Ev Satışları verisi açıklanacak. Beklenti: 3,78M
  • USD, saat 18.30’da ABD – Ham Petrol Stokları verisi açıklanacak.

21.12.2023, Perşembe

  • TRY, saat 14.00’daTürkiye – Bir Hafta Vadeli Repo Faiz Oranı verisi açıklanacak. Beklenti: %42,50
  • TRY, saat 14.00’da Türkiye – Gecelik Borçlanma Faizi verisi açıklanacak.
  • USD, saat 16.30’da ABD – Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Çeyreklik) verisi açıklanacak. Beklenti: %5,20
  • USD, saat 16.30’da ABD – İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları verisi açıklanacak.
  • USD, saat 16.30’da ABD – Philadelphia Fed İmalat Endeksi verisi açıklanacak. Beklenti: -3,00

22.12.2023, Cuma

  • GBP, Tüm Gün Birleşik Krallık — Noel Bayramı — Erken kapanış 12:30 ‘da
  • GBP, saat 10.00’da Birleşik Krallık – Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Çeyreklik) verisi açıklanacak. Beklenti: %0,00
  • GBP, saat 10.00’da Birleşik Krallık – Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) (Yıllık) verisi açıklanacak. Beklenti: %0,60
  • USD, saat 16.30’da ABD – Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık) verisi açıklanacak. Beklenti: %0,20
  • USD, saat 16.30’da ABD – Çekirdek Kişisel Tüketim Giderleri Fiyat Endeksi (Yıllık) verisi açıklanacak. Beklenti: %3,40
  • USD, saat 16.30’da ABD – Çekirdek Kişisel Tüketim Giderleri Fiyat Listesi (Aylık) verisi açıklanacak. Beklenti: %0,20
  • USD, saat 18.30’da ABD – Yeni Konut Satışları verisi açıklanacak. Beklenti: 695K

Haftalık Kripto Varlık Takvimi

18.12.2023, Pazartesi

  • Swell Ethereum (SWETH), EigenLayer, 6 yeni LST ekliyor ve restaking sınırlarını arttırıyor. EigenLayer ekosisteminde geliştirilmiş restaking fırsatları için ?

18 Aralık saat 18:00 UTC itibariyle, ilk kez swETH restake işlemi gerçekleştirebileceksiniz.

  • Stellar (XLM), yeni güncelleme için önemli bir rehber yayınladı ve 18–19 Aralık tarihleri önemli günler arasında yer alıyor.

Bu rehber, Stellar üzerinde gelişme sağlayan geliştiriciler ve işletmelerin, Protokol 20’ye olan genel ağ güncellemesine hazırlanmalarına yardımcı olmak amacıyla tasarlanmıştır. Bu güncelleme, Soroban akıllı sözleşmelerine destek ekleyerek gerçekleşmektedir.

? 18 Aralık — Testnet ağı güncelleme hazırlık tarihi ve sıfırlama (17.00 UTC)

  • Lido DAO (LDO) Kilit Açılımı: 7.9 Milyon LDO

19.12.2023, Salı

  • Stellar (XLM), Stellar Core, Horizon ve Soroban RPC kararlı sürümleri

⚠️Protokol 20 Yükseltmesine Hazırlanmak için neler yapmanız gerekiyor? 

30 Ocak 2024 hazırlık tarihinden önce, kullandığınız tüm Stellar ile ilgili yazılımların güncel sürümlerini kurmayı planlayın. Bu adımı atlamamanız önemlidir; aksi halde Stellar entegrasyonunuz Protokol 20 ile uyumsuz olacak ve olası bir güncelleme durumunda muhtemelen sorunlar yaşanacaktır.

Detaylar için buraya tıklayınız!

  • AIOZ Network (AIOZ), AIOZNetwork ekibi, $AIOZ BEP-20/BNB Pancakeswap V2 çiftinden likiditeyi V3’e taşıyacak. 
  • Star Atlas (ATLAS), Yıl sonu genel toplantısı, 2024 planları, oyun güncellemeleri 18:00 (UTC)’de.

Toplantı linki için buraya tıklayınız. 

  • BakerySwap, ilk launchpad projesini başlatacak.

20.12.2023, Çarşamba

  • Beta Finance (BETA), ağını BNB Chain’de başlatacak.
  • Polygon (MATIC), yıl sonuna yaklaşırken önemli 3 günü açıklamıştı. Sonuncusu ise 20 Aralık tarihinde açıklanacak. Detaylar ?

✔️ 7/12/23: Polygon Connect’te, Hindistan’ın blok zincir tarihinde bir kırılma noktası yaşanacak.

✔️ 14/12/23: Yeni nesil ZK ürünümüzün kamu demo günü. Bu, Ethereum ekosistemi için önemli bir kilometre taşı olacak.

 ?20/12/23: RWAlar ve kurumsal benimseme için duyurular yapılacak.

Duyurular için takipte kalın. 

21.12.2023, Perşembe

  • TRON (TRX), 2023’ü ve 2024 için TRON Network’ün önündeki planları konuşulacak. (17.00 UTC)

Detaylar için buraya tıklayınız. 

  • Avalanche (AVAX) Kilit Açılımı: 9.5 Milyon AVAX

22.12.2023, Cuma

  • Stratis (STRAX), Yaklaşan Token Swap nedeniyle The Interflux köprüsü 2 hafta içinde kapanacaktır. Lütfen token’ları Ethereum’dan Stratis’e geri köprüleyin. Son tarih 22 Aralık. 

Teknik Analiz: Fincan Kulp Formasyonu

Fincan Kulp Formasyonu

? Piyasada analizlerde karşınıza çıkan FİNCAN-KULP FORMASYONU ilerideki işlemleriniz için ışık tutabilir.

?️ Fincan kulp formasyonu borsada fiat analiz için kullanılan, yön tayininde yardımcı olan, uzun vadede ve yavaş hareketle oluşan mum grafiği formasyonudur.

?️ Trendlerin önce bir çanak ve sonrasında çanağın 3’de 1’i kadar küçük çanak yapması ve aynı tepelere ulaşması sonucu oluşur.

?️ Bir yükseliş trendi içinde yaşanan düzeltmenin ardından U-dönüşü ile yeniden tepeye kadar bir yükseliş gelir ve yükseliş önceki tepe civarında satışla karşılaşır. Ancak bu satış o kadar zayıftır ki, fiyatı ciddi oranlarda aşağıya itemez.

?️ Hedef Fiyatı belirlerken ise “% Derinlik” ile belirtilen kısımdan taban ile yükseliş aralığı arasından yani çanak bölgesinde bir trend gibi yükseklik (uzunluk) belirten bir çubuk oluşturunuz. Aynı çubuğu kulp tarafından yukarıya doğru eklediğimizde ise hedef fiyat karşımıza çıkmaktadır.

⭐ İlerideki işlemleriniz için ışık tutabilir. Sizler de incelediğiniz grafiklerde kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Güncel On-Chain Verileri

CryptoQuant verilerine göre:

  • Bitcoin‘de karda olan toplam BTC miktarı, toplam dolaşımdaki BTC’nin yüzde 86’sını oluşturuyor. Bu yükseliş döneminde ise en yüksek görüldüğü oran yüzde 89,67’ye kadar ulaştı.
Bitcoin: Supply in Profit (%)

Bu yıl özellikle en dip seviyelere bile fiyat geri çekilmesi gözlendiğinde yatırımcıların cüzdanlarında sakladıkları Bitcoinlerin kardaki miktarı toplam arzın yüzde 45’ini oluşturmaktaydı. Büyük bir HODL kitlesinin de bulunduğunu söyleyebiliriz. 

⚠️ 7 yıldan uzun süredir hareket etmeyen BTC’leri uzun vadeli uyku veya kayıp olarak değerlendirip hesaplamadan çıkarır. Ama elbette son 4 yılda bile kayıp çok fazla cüzdan adresi bulunmaktadır. 

Ancak, bu durumun gelecekteki Bitcoin fiyatlarına etkisi belirgin bir şekilde öngörülememektedir. Çünkü fiyatlar birçok faktöre bağlı olarak değişebilir, piyasa koşulları, düzenleyici gelişmeler ve küresel ekonomik olaylar gibi etmenlerle şekillenebilir. Yine de, büyük bir HODL kitlesi, piyasadaki hacimli volatiliteyi azaltabilir ve uzun vadeli talebi destekleyebilir.

LookIntoBitcoin verilerine göre:

  • Yukarıda yer alan bilgileri kanıtlar nitelikte güncel veriler sunmaktadır. 
Bitcoin: Gerçekleşen Değeri

⚠️ Bitcoin Gerçekleşen Fiyatı, tüm Bitcoin’lerin zincirde en son işlem gördükleri fiyattaki değerinin dolaşımdaki Bitcoin sayısına bölünmesiyle elde edilen değerdir. Bu bize, Gerçekleşen Fiyatı tanımlamanın başka bir yolu olan, tüm Bitcoin’lerin satın alındığı ‘ortalama maliyet esasını’ verir.

Boğa döneminde bile elindeki varlıkları koruyan veya daha da yükselecek beklentisi ile varlıklarını arttıran yatırımcılar, satış baskılarıyla özellikle ayı döneminde HODL mantığına geçmiş görünüyor ki dolaşımdaki ortalama değerde ciddi bir farklılık gözlenmemiş. 

Glassnode verilerine göre:

  • Bitcoin’in mevcut yatırımcıları arasında uzun vadeli saklama eğiliminin oldukça güçlü olduğunu gösteren bir grafiği inceleceğiz. ?
Bitcoin Son Aktif Yaş Bantları

? Son 1 Yılda En Son Kullanılan Arz: %70.1 

? Son 2 Yılda En Son Kullanılan Arz: %57.4 

? Son 3 Yılda En Son Kullanılan Arz: %41.6 

? Son 5 Yılda En Son Kullanılan Arz: %31.4

Verilere göre, Bitcoin’in toplam arzının büyük bir kısmı (örneğin, en az bir yıl boyunca hareket etmeyen arzın oranı %70.1) orta-uzun vadeli yatırımcılar tarafından tutulmaktadır. Bu durum, Ayı piyasası döneminde bile Bitcoin’e olan güvenin ve uzun vadeli potansiyel değerine olan inancın bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Fakat, burada dikkate alınması gereken bir diğer önemli nokta ise, Bitcoin arzının bir kısmının uzun vadeli tutmanın ötesinde hareket etmediği ve belirli bir süre boyunca hiçbir etkinliğinin olmadığıdır. Bu durum, bazı Bitcoin yatırımcılarının varlıklarını pasif bıraktığını veya uzun süreli bir strateji izlediğini göstermektedir.

  • Balina cüzdanlarında ayı piyasasındaki geri çekilmelerin ardından fiyatta gözlenen yükselişe karşılık hareketlilik hız kazandı.

Yukarıdaki grafikte de gözlendiği üzere 15 Kasım tarihinden bu yana cüzdanlarında 10.000’den fazla Bitcoin saklayan balinaların sayısında azalmalar gözlenmeye başladı. 

Bu adreslerin miktarı 115’ten 107’ye kadar düştü. Bu durumda bazı balinaların kar realizasyonuna geçtiğini göstermektedir.

Chainalysis verilerine göre:

Bitcoin

  • Son 24 saat içerisinde yatırımcıların kişisel cüzdanlarından borsa cüzdanlarına transfer ettikleri Bitcoin miktarı düne göre yüzde 17 oranında azalırken, borsalarda saklanan BTC miktarında da yüzde 82 oranında artış gözlenmektedir.

Fiyat geri çekilmeye devam etse dahi yatırımcılar özellikle dünkü verilere göre hala yatırımlarını cüzdanlarında saklamaya devam ediyorlar. Aynı zamanda borsa cüzdanlarındaki bu artış ile de her geri çekilmede yatırımcıların cüzdanlarına ekleme yaptığını da düşündürüyor. 

Ethereum

  • 52+ hafta boyunca saklanan Ethereum miktarı, 1,87 bin ETH düşerek 78,59 milyon ETH’ye geriledi. 7 haftanın en büyük bir haftalık düşüşünü yaşadı.
Saklanan Ethereum Süresi

Net Akış Tablosu

Net Akış Tablosu

İtibari, stabil ve kripto para birimlerinin kendi aralarındaki akışlarını incelediğimizde özellikle hangi ülkelerin vatandaşları ne kadarlık miktarlarda işlemlere giriş yapıyor, hangi para birimleri arasında transferlerde artış gözleniyor gibi bilgilere ulaşabiliyoruz.

Tabii ki tüm borsalardan alınmış verileri kapsayamadığı için sadece örnek teşkil edebilecek yorumlarda bulunabiliyoruz.

  • USD, KRW, TRY, EUR ve JPY para birimleri en yüksek satın alım net akış miktarlarından en düşük satın alım net akış miktarlarına doğru sıralanmaktadır.
  • Son 24 saatlik akışlara göre TRY üzerinden toplamda 86.9 milyon dolarlık USDT alımı gerçekleştirildi. Geçen haftaya göre artış gözleniyor.
  • Son 24 saatlik akışlara göre USD üzerinden toplamda 628.8 milyon dolarlık transferler gerçekleştirildi. Geçen haftaya göre azalış gösteriyor.
  • Bitcoin’den itibari para ve stabil coinlere geçişi incelersek toplam 2.9 milyar dolarlık bir akış gözlenmektedir.
  • USDT’den TRY’ye 65 milyon dolarlık satış akışı gözlenmektedir.

Toplam Likidasyon Verileri

24 Saatlik Likidasyon Haritası
  • Son 24 saat içerisinde 113.953 yatırımcı tasfiye oldu.
  • Toplam tasfiye miktarı ise 243.52 milyon dolara ulaştı.
  • Tekte en büyük Liq olan emir 10.00 Milyon dolarlık emir ile Bitmex — XBTUSD‘de gerçekleşti.
  • Son 24 saatlik veriler ışığında en büyük tasfiye 103.60 milyon dolar ile Bitcoin’de gerçekleşirken; sırasıyla 77.93 milyon dolar ile ETH 2. sırada, 22.57 milyon dolar ile SOL 3. sırada, 9.07 milyon dolarla AVAX 4. sırada, 8.92 milyon dolar ile DOGE 5. sırada yer almaktadır.

Bitcoin Dominans Analizi

Bitcoin Dominans Analizi

Yukarıdaki görselde yer alan analizler özellikle kısa vadeli işlemler için geçerlidir. Anlık veriler ışığında yukarıdaki tabloyu sizler de işlemleriniz öncesinde değerlendirebilirsiniz.

Burada ilk önce ‘Bitcoin Dominans’ verisine bakıyoruz ve yönü belirliyoruz. Daha sonrasında Bitcoin fiyatını inceleyip tekrar yönü belirliyoruz. Çıkan sonuca göre altcoinlerde kısa vadeli işlemler açısından fiyat yönü hakkında bilgi alıyoruz.

Bu veriler her daim kesin sonuç vermese de analizleriniz ve işlemleriniz öncesinde değerlendirilebilir.

Tabloyu aktif kullanabilmek için TradingView verilerini inceliyorum. (Saat: 16.50)

  • Bitcoin Dominans %0,75 oranında Yükseliş’te
  • Bitcoin Fiyatı %0,30 oranında Düşüş’te
  • O halde ilerleyen süre içerisinde Altcoinlerde Bitcoin’e nazaran daha hızlı geri çekilmeler gözlenebilir. Bu süreç içerisinde özellikle dominansın yönünü de takip etmek gerekir.

⚠️ Bitcoin fiyatı tekrar yükselişe geçer ve dominans yükselişe devam ederse yine altcoinlerde geri çekilme devam eder fakat şiddetinde azalma gözlenir.

⭐ Hafta içerisinde bu tabloyu kullanarak analizlerinizi değerlendirebilirsiniz.

Uyarı: Bu bültende yer alan her türlü bilgi, veri ile haberin doğruluğunu ve yeterli olduğunu garanti etmemektedir. Eksik bilgi, güncelleme ve herhangi hatalı bilgi de ortaya çıkabilecek zararlardan sorumluluk kabul etmemektedir. Bültendeki bilgiler hiçbir şekil ve surette ön ihtar ve/veya ön ihbara gerek kalmaksızın değiştirebilir ya da yayından kaldırabilir. Kripto para piyasaları hakkında genel bir bilgi vermek amacıyla hazırlanan bu bültendeki veri ve bilgiler hiçbir şekilde bu bültenin herhangi bir taahhüdünü kapsamamakla beraber tüzel/gerçek kişiler tarafından alınacak karar ve riskler bu kişilere ait olacaktır. Bültende yer alan analizlerin hiçbir surette yeterliliği ve doğruluğu garanti edilmemektedir. Oluşabilecek zarardan da sorumlu olmamakla beraber oluşabilecek herhangi bir zarar talep edilemez. Bülten’de yer alan yazılar asla yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Sadece piyasalara ilişkin genel bir bilgi ve yorum içerir. Bültendeki yazıları izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır.