Güncel Piyasa Yorumları ve Gerçekleşmiş Piyasa Değeri (Realized Cap), başlığı altında metriklerin güncel piyasa verilerine göre yorumlanmasını ele alacağız. 

Realized Cap (Gerçekleşmiş Piyasa Değeri) Nedir?

Bitcoin’in Gerçekleşmiş Piyasa Değeri (Realized Cap), Bitcoin ağında gerçekleşen tüm işlemlerin fiyatlarının (her bir Bitcoin için gerçekleştirilen işlemin değeri) bir araya getirilmesiyle hesaplanan bir metriktir. Diğer bir deyişle, Gerçekleşmiş Piyasa Değeri, Bitcoin ağının gerçekten harcanan veya taşınan değerinin bir ölçüsüdür.

Gerçekleşmiş Piyasa Değeri, Bitcoin’in toplam piyasa değerini ölçmenin farklı bir yaklaşımını sunar. Geleneksel Piyasa Değeri, tüm Bitcoin’lerin mevcut fiyatını temel alırken, Gerçekleşmiş Piyasa Değeri, Bitcoin’in tüm geçmiş işlemlerinden gelen fiyat bilgilerini dikkate alır. Bu nedenle, Gerçekleşmiş Piyasa Değeri, Bitcoin’in piyasa değerinin daha dengeli bir görüntüsünü sunabilir.

Gerçekleşmiş Piyasa Değeri’nin yükselişi, Bitcoin’in tarihinde daha önce görülmemiş bir değere ulaştığını ve büyüme eğiliminin devam ettiğini gösterir. Bu, Bitcoin ağında gerçekleşen işlemlerin değerinin arttığını ve genel olarak Bitcoin’in kullanımının ve benimsenmesinin arttığını gösterebilir. Ancak, yükselişin sürdürülebilirliği ve fiyatın diğer faktörlerle nasıl etkilenebileceği dikkate alınmalıdır.

8 Nisan 2024 tarihli güncel verilere göre bir inceleme yaparsak ⤵️

Gerçekleşmiş Piyasa Değeri (Realized Cap)

Gerçekleşmiş Piyasa Değeri (Realized Cap), Bitcoin’in fiyatı ile sahip olduğu toplam miktarın çarpılmasıyla hesaplanan bir metriktir. Şu anda, Gerçekleşmiş Piyasa Değeri 540 milyar dolarlık yeni bir en yüksek değere ulaşmış durumda ve artışı benzeri görülmemiş bir hızla devam ediyor.

Peki, hızlı bir yükseliş görülmesi ne anlama gelir?

Hızlı bir yükseliş genellikle piyasadaki talepte ani bir artışı veya arzda bir kısıtlama veya azalma olduğunu gösterebilir. Bu, yatırımcıların veya kullanıcıların belirli bir varlığa olan taleplerinin arttığını ve bu varlığın değerinin hızla yükseldiğini gösterir. 

Hızlı bir yükseliş, bazen bir balon olarak nitelendirilen aşırı değerlenme riskini de beraberinde getirebilir, bu da varlığın fiyatının gerçek değerinden ayrılmasına ve ani bir düşüş yaşanmasına yol açabilir. Ancak, hızlı bir yükseliş aynı zamanda bir varlığın piyasada güçlü bir şekilde talep gördüğünü ve potansiyel olarak uzun vadeli bir yatırım fırsatı olabileceğini de gösterebilir. Yine de, hızlı yükselişlerin nedenlerini ve arkasındaki temel faktörleri dikkatlice analiz etmek önemlidir.

⚠️ Bu hafta değindiğimiz ZIGUSDT Teknik Analizini incelediniz mi? İncelemek için “BURAYA” tıklayınız.

Uyarı: Bu bültende yer alan her türlü bilgi, veri ile haberin doğruluğunu ve yeterli olduğunu garanti etmemektedir. Eksik bilgi, güncelleme ve herhangi hatalı bilgi de ortaya çıkabilecek zararlardan sorumluluk kabul etmemektedir. Bültendeki bilgiler hiçbir şekil ve surette ön ihtar ve/veya ön ihbara gerek kalmaksızın değiştirebilir ya da yayından kaldırabilir. Kripto para piyasaları hakkında genel bir bilgi vermek amacıyla hazırlanan bu bültendeki veri ve bilgiler hiçbir şekilde bu bültenin herhangi bir taahhüdünü kapsamamakla beraber tüzel/gerçek kişiler tarafından alınacak karar ve riskler bu kişilere ait olacaktır. Bültende yer alan analizlerin hiçbir surette yeterliliği ve doğruluğu garanti edilmemektedir. Oluşabilecek zarardan da sorumlu olmamakla beraber oluşabilecek herhangi bir zarar talep edilemez. Bülten’de yer alan yazılar asla yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Sadece piyasalara ilişkin genel bir bilgi ve yorum içerir. Bültendeki yazıları izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır.