Kripto varlıklar, ikinci haftasında da toplamda 584 milyon dolarlık piyasa çıkışı yaşayarak toplamda 1.2 milyar dolarlık çıkış kaydetti. Varlık yönetim firması CoinShares’e göre, bu durum büyük olasılıkla FED’in bu yıl faiz indirimi yapma olasılığı konusundaki yatırımcı karamsarlığından kaynaklanıyor.

Bitcoin (BTC), çıkışların ana hedefiydi ve geçen hafta 630 milyon dolar çekildi. Olumsuzluklara rağmen, yatırımcılar BTC’deki short pozisyonlarını artırmadı; bu da 1.2 milyon dolarlık çıkışla sonuçlandı.

Altcoinler tarafında, Ethereum (ETH) de düşüş yaşadı ve 58 milyon dolar çıkış gördü. Ancak, Solana, Litecoin ve Polygon gibi bazı altcoinler sırasıyla 2.7 milyon dolar, 1.3 milyon dolar ve 1 milyon dolar giriş gördü.

Özellikle, çok varlıklı ürünler 98 milyon dolar giriş aldı ve CoinShares analistlerine göre bazı yatırımcılar altcoin piyasasındaki zayıflığı bir alım fırsatı olarak gördü.

Bölgesel Değişim

Bölgesel olarak, ABD 475 milyon dolar ile çıkışlarda lider konumdayken, Kanada 109 milyon dolar ile ikinci sırada yer aldı. Almanya ve Hong Kong’da da sırasıyla 24 milyon dolar ve 19 milyon dolar çıkış kaydedildi. Buna karşılık, İsviçre ve Brezilya sırasıyla 39 milyon dolar ve 8.5 milyon dolar giriş yaşadı.

Geçtiğimiz hafta, ABD borsalarında Ocak ayında ETF’lerin lansmanından bu yana en düşük işlem hacmi kaydedildi ve toplamda sadece 6.9 milyar dolar işlem yapıldı.

Sonuç ve Gelecek Öngörüleri

Kripto piyasasındaki bu büyük çıkışlar, yatırımcıların FED’in faiz indirimi beklentilerini azalttığını ve bu durumun kripto varlıkları üzerindeki olumsuz etkisini açıkça göstermektedir. Özellikle Bitcoin ve Ethereum gibi büyük kripto varlıklar, bu çıkışlardan önemli ölçüde etkilenmiştir.

Gelecekte, FED’in faiz politikası ve global ekonomik belirsizliklerin kripto piyasası üzerinde önemli bir etkisi olması beklenmektedir. Eğer faiz indirimine dair umutlar yeniden canlanırsa, kripto piyasasına olan ilgi ve yatırımların artması muhtemeldir. Ayrıca, yatırımcıların alternatif coinlere olan ilgisi devam ederse, bu segmentte fırsatlar ortaya çıkabilir. Ancak, kısa vadede piyasanın dalgalı ve belirsiz kalacağı öngörülmektedir.

Yatırımcıların, piyasa koşullarını yakından takip etmeleri ve portföylerini bu koşullara göre çeşitlendirmeleri, risklerini yönetmeleri açısından kritik önem taşımaktadır.

⚠️”BTC/USDT LİKİDASYONU ISI HARİTASI NEDİR VE NASIL YORUMLANIR? Blog yazımızı incelemek için “BURAYA” tıklayınız!

Uyarı: Bu bültende yer alan her türlü bilgi, veri ile haberin doğruluğunu ve yeterli olduğunu garanti etmemektedir. Eksik bilgi, güncelleme ve herhangi hatalı bilgi de ortaya çıkabilecek zararlardan sorumluluk kabul etmemektedir. Bültendeki bilgiler hiçbir şekil ve surette ön ihtar ve/veya ön ihbara gerek kalmaksızın değiştirebilir ya da yayından kaldırabilir. Kripto para piyasaları hakkında genel bir bilgi vermek amacıyla hazırlanan bu bültendeki veri ve bilgiler hiçbir şekilde bu bültenin herhangi bir taahhüdünü kapsamamakla beraber tüzel/gerçek kişiler tarafından alınacak karar ve riskler bu kişilere ait olacaktır. Bültende yer alan analizlerin hiçbir surette yeterliliği ve doğruluğu garanti edilmemektedir. Oluşabilecek zarardan da sorumlu olmamakla beraber oluşabilecek herhangi bir zarar talep edilemez. Bülten’de yer alan yazılar asla yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Sadece piyasalara ilişkin genel bir bilgi ve yorum içerir. Bültendeki yazıları izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır.