Likidite ısı haritası, bir kripto para biriminin veya bir finansal varlığın farklı borsalardaki likidite düzeyini gösteren bir grafik veya harita türüdür. Bu harita, bir varlığın alım satımının kolay veya zor olduğunu göstermek için kullanılır.

Aşağı veya yukarı yönlü olarak likidasyon edilebilecek miktar ne kadar fazla ise o bölgelere doğru hareketliliğin yoğunlaşabileceği üzerinde de bilgi vermektedir. 

Güncel tarihli analiz öncesinde daha detaylı bir şekilde Isı Haritaları hakkında bilgi almak istiyorsanız, “BTC/USDT LİKİDASYONU ISI HARİTASI NEDİR VE NASIL YORUMLANIR?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Yukarıdaki tabloda da görüleceği üzere Bitcoin fiyatının mıknatıs etkisi görülen $67.590 ile $66.640 aralığında dalgalandığını görebilirsiniz. Özellikle ABD Seçimleri, Kamala Harris’in yeni adaylığı, ABD Faiz Beklentileri, Ethereum ETF süreci derken çok hareketli günler geçiriyoruz. Bu sebeple de bu beklentilerde özellikle olumlu gidişat öde çıktığı için de fiyat yönlü daha pozitif hareketlerde görebiliyoruz. Ama elbette dikkat etmmeiz gereken noktalardan birisi de beklentiler gerçekleştikçe yaşanabilecek satış baskılarıdır.

Bu analiz yönteminde de özellikle Bitcoin’in hangi fiyat seviyeleri arasında dalgalanabileceği ve hangi fiyat yoğunlaşmalarına karşı hızlı işlem mumlarının görülebileceği yönünde bilgi vermesidir. Yukarıdaki tabloyu yorumladığımızda ise 1 numaralı halkaya denk gelen $68.000 seviyelerine doğru fiyat dalgalanmalarının yaşanabileceği ardından ise long yönlü pozisyonları patlatmak için de $66.000 seviyelerine mum atabileceği yönünde bilgi sunmaktadır.

Fakat her ne olursa olsun tek bir gösterge ile işleme girmek çok büyük bir risk barındırmaktadır. Sadece işlemleriniz için bilgilendirici bir veri olarak kullanabilirsiniz.

Oku: “KÜRESEL ELEKTRİK KESİNTİSİNDE BLOCKCHAİN TEKNOLOJİSİNİN EVRİMİ: GELECEĞE NASIL UYUM SAĞLAYABİLİR?

Uyarı: Bu bültende yer alan her türlü bilgi, veri ile haberin doğruluğunu ve yeterli olduğunu garanti etmemektedir. Eksik bilgi, güncelleme ve herhangi hatalı bilgi de ortaya çıkabilecek zararlardan sorumluluk kabul etmemektedir. Bültendeki bilgiler hiçbir şekil ve surette ön ihtar ve/veya ön ihbara gerek kalmaksızın değiştirebilir ya da yayından kaldırabilir. Kripto para piyasaları hakkında genel bir bilgi vermek amacıyla hazırlanan bu bültendeki veri ve bilgiler hiçbir şekilde bu bültenin herhangi bir taahhüdünü kapsamamakla beraber tüzel/gerçek kişiler tarafından alınacak karar ve riskler bu kişilere ait olacaktır. Bültende yer alan analizlerin hiçbir surette yeterliliği ve doğruluğu garanti edilmemektedir. Oluşabilecek zarardan da sorumlu olmamakla beraber oluşabilecek herhangi bir zarar talep edilemez. Bülten’de yer alan yazılar asla yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Sadece piyasalara ilişkin genel bir bilgi ve yorum içerir. Bültendeki yazıları izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır.