Bitcoin Piyasa İstatistikleri

Bitcoin Piyasa Performansı

Bitcoin Piyasa Ölçütleri

Bitcoin (BTCUSDT), dünkü işlemlerine göre yüzde 1 oranında yükselerek $58.675 civarında işlem görüyor. Haftalık verilere göre ise yatırımcılarını yüzde 9 oranında kayba uğrattığı gözlenmektedir. Yıllık performansına odaklanırsak %125 oranında kazanç sunduğu görünen BTCUSDT’nin Ethereum’a kıyasla daha iyi bir performans gösterdiği de gözlenmektedir.

BTCUSDT
BTCUSDT

BTCUSDT paritesini 4 saatlik periyotta teknik olarak ele aldığımızda son bir haftalık hareketliliğinde düşüş yönlü işlem gözlendi. Özellikle teknik açıdan Fib’618’e denk gelen $64.400 direnci üzerinde tutunamayan Bitcoin‘de $57.000’a kadar ilerleyen satış baskıları öne çıktı.

Şu anki hareketliliğine göre Fib’382’ye denk gelen $58.705 direncine paralel işlem gören Bitcoin, bu seviye altında kalırsa, aşağıdaki kırmızı ile belirtilen ve daha önceki hareketlilikte güçlü bir destek olarak karşımıza çıkan $56.960 karşımıza çıkmaktadır.

⚠️ Bitcoin Isı Haritaları hakkında bilgi almak istiyorsanız, “BTC/USDT LİKİDASYONU ISI HARİTASI NEDİR VE NASIL YORUMLANIR?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Olası yukarı yönlü hareketliliğin devamında ise yeşil alanla belirtilen ve aynı zamanda da göre Fib’500’e denk gelen majör direnç bölgesi öne çıkmaktadır. Bitcoin’de hızlı bir yükseliş görmek istiyorsak teknik açıdan bu bölgenin üzerinde Bitcoin fiyatının tutunması gerekmektedir. 

Hareketli ortalamalara göre 20 günlük hareketli ortalamalar, 9 günlük hareketli ortalamaların üzerinde hareketine devam etse de hem fiyat yönlü hem de RSI yönlü geri dönüş hareketi gözlenebilir.

Grafikteki turuncu daire içerisindeki alanlara dikkat edersek Bitcoin’de yükselişlerin tepe zirvelerin yenilendiği bölgeleri gösterirken RSI verilerinde de yatırımcıların satış isteklerinin arttığı bölgeleri göstermektedir. Güncel veriler ile geçmiş verileri karşılaştırdığımız zamanda ise kırmızı dikdörtgenleri inceleyebiliriz. Özellikle RSI’da o aralıkta hareketlilik gözlenirse Bitcoin’de düşüş yönlü işlemler devam edebilir. Destek ve direnç takibi bu yüzden önemlidir.

Ayrıca, FED tarafından Eylül Ayı için Faiz indirim kararı uygulanırsa Bitcoin teknik analiz beklentilerinde ani oynaklıklarla da karşılaşılabilir. Bitcoin’de görülebilecek olası ani mum hareketlerine karşı dikkatli olmak gerekir. Özellikle kaldıraçlı işlemler yapıyorsanız stop patlatma işlemlerine karşı temkinli olmalısınız.

BTCUSDT Pivotu: 58.675

Dirençler: 60.000/ 61.555/ 64.400

Destekler: 56.960/ 55.175/ 52.580

Uyarı: Bu bültende yer alan her türlü bilgi, veri ile haberin doğruluğunu ve yeterli olduğunu garanti etmemektedir. Eksik bilgi, güncelleme ve herhangi hatalı bilgi de ortaya çıkabilecek zararlardan sorumluluk kabul etmemektedir. Bültendeki bilgiler hiçbir şekil ve surette ön ihtar ve/veya ön ihbara gerek kalmaksızın değiştirebilir ya da yayından kaldırabilir. Kripto para piyasaları hakkında genel bir bilgi vermek amacıyla hazırlanan bu bültendeki veri ve bilgiler hiçbir şekilde bu bültenin herhangi bir taahhüdünü kapsamamakla beraber tüzel/gerçek kişiler tarafından alınacak karar ve riskler bu kişilere ait olacaktır. Bültende yer alan analizlerin hiçbir surette yeterliliği ve doğruluğu garanti edilmemektedir. Oluşabilecek zarardan da sorumlu olmamakla beraber oluşabilecek herhangi bir zarar talep edilemez. Bülten’de yer alan yazılar asla yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Sadece piyasalara ilişkin genel bir bilgi ve yorum içerir. Bültendeki yazıları izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır.